Het afscheid stap voor stap

Geen twee mensen zijn hetzelfde. Dat geldt wat mij betreft ook voor het afscheid.

Verzorging

De eerste keer dat ik u bezoek na het overlijden van uw dierbare, bespreken we wat er moet gebeuren. Is uw naaste thuis overleden, dan kunnen we samen de laatste verzorging doen. Veel mensen vinden dit spannend, vooral omdat ze niet weten wat het eigenlijk inhoudt. Achteraf vindt men het vaak fijn en heel waardevol om de laatste verzorging te hebben gedaan. Ik leg het u graag uit, waarna u zelf de beslissing neemt om erbij  aanwezig te zijn en wel of niet mee te helpen.

Opbaren

U kiest zelf waar u de overledene wilt laten opbaren: thuis of in een uitvaartcentrum. Is de overledene thuis opgebaard, dan kom ik dagelijks even bij u langs. Kiest u voor een uitvaartcentrum, dan heb ik goede contacten met centra in Heeze, Valkenswaard en Budel.

Uitvaart

Daarna gaan we in gesprek over het afscheid. Ik zal er alles aan doen de uitvaart naar uw wensen vorm te geven. Samen nemen we alle stappen door tot en met de dag van de uitvaart.

Is het veel voor u, dan verdeel ik het in stukjes.
Ontbreekt het u aan ideeën, dan reik ik u suggesties aan.
De tijdsspanne tussen overlijden en uitvaart houd ik voor u in de gaten.

Mijn rol in de gesprekken is naar u te luisteren en datgene te vinden wat bij u en uw naaste past. Zo probeer ik uw laatste wensen vorm te geven.