Home Iets over mijzelf
Heidi van Dijk - Slaats

Iets over mijzelf

Iets voor een ander kunnen betekenen in een moeilijke tijd, dat is belangrijk in mijn leven.   

Met mensen meelopen,
hun tempo volgen,
aansluiten op wat zij op dat moment nodig hebben. 

In de 15 jaar dat ik als uitvaartverzorgster werkzaam ben, is dat steeds mijn drijfveer geweest. Met mijn inbreng probeer ik rust en ruimte te creëren, zodat uw dierbare een mooi en warm afscheid krijgt.

bloemen met vlinder

Leven met verlies

Mijn persoonlijke ervaringen hebben mij geïnspireerd om dit werk te gaan doen. Net als ieder ander heb ik in mijn leven met verlies te maken gehad. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om dan de juiste mensen om je heen te hebben. Het heeft me geholpen het verlies in mijn leven te verweven, en de zonnige kant weer te zien. 

In 2003 startte ik met de opleiding tot rouwbegeleider: ‘Omgaan met verlies’. Omdat ik graag eerder in het proces betrokken wilde zijn, liefst kort na het moment van overlijden, heb ik vervolgens de opleiding tot uitvaartverzorgster gevolgd bij Docendo opleidingen (voorheen Stivu). 

met kleinkinderen Cox

Bijzondere omstandigheden

Inmiddels ben ik al meer dan 15 jaar werkzaam in dit mooie vak. Het is het meest eervolle wat ik ooit heb gedaan. Het geeft mij enorm veel voldoening om mensen persoonlijk te mogen begeleiden tijdens een moeilijke periode in hun leven. 

Door de jaren heen ben ik me steeds blijven verdiepen in nieuwe ontwikkelingen rondom afscheid nemen. Zo ben ik inmiddels ook opgeleid voor het verzorgen van dementievriendelijke uitvaarten en uitvaarten van jonge kinderen.   

“Wij vonden het een warme en persoonlijke begeleiding. Alles naar tevredenheid kunnen regelen.”

Familie van der Laak

"In een moment van verdriet bracht Heidi rust en structuur op het juiste moment. Ze heeft ons perfect aangevoeld en ondersteund waar nodig, zodat wij ons pap het afscheid hebben kunnen geven wat hij verdiende.”
bosje bloemen in hand

Ik ben er voor u

Heel graag wil ik u in een moeilijke tijd omringen met mijn zorg en aandacht. Ik ken en herken de gevoelens die horen bij verlies. Daarom weet ik hoe belangrijk een warm en persoonlijk afscheid is; een afscheid dat past bij u en recht doet aan de overledene.

Ik gun iedereen een warm afscheid. Dat is wat mij motiveert om dit mooie vak te blijven uitoefenen. Ik sta voor u klaar!

Heidi van Dijk-Slaats

Hoe kan ik u helpen?