Home Uitvaart Bijzondere aandacht

Bijzondere aandacht

Geen twee mensen zijn hetzelfde. Dat geldt wat mij betreft ook voor het afscheid. Bij elke uitvaart stem ik volledig af op de wensen en behoeften van de nabestaanden. In sommige situaties vraagt dat wat extra zorg en aandacht. Dat doe ik met liefde.  

kleinkinderen Cox

Kinderen en afscheid

Elk kind krijgt vroeg of laat met de dood te maken. Bij de een is het een opa of oma, bij de ander een van de ouders of zelfs een leeftijdsgenootje. 

Als volwassenen willen we onze kinderen graag beschermen tegen heftige emoties. We vinden het moeilijk om hen verdrietig te zien, zijn bang dat ze erdoor geschaad worden. Maar kinderen kunnen vaak meer aan dan u misschien denkt.

Hoe jong ze ook zijn, kinderen voelen het direct als iets in hun omgeving niet klopt. Daarom is het heel belangrijk om hen bij het afscheid te betrekken. Zo open en eerlijk mogelijk, op een manier die past bij hun leeftijd. 

Kind met ballon

Leren omgaan met verlies

Afscheid nemen van een dierbaar iemand is pijnlijk, maar dat verdriet mag er zijn. Wanneer kinderen dat op jonge leeftijd leren, helpt ze dat hun hele verdere leven. Het begeleiden van kinderen in de periode rond een overlijden is dan ook een belangrijk onderdeel van mijn werk.

Samen kijken we wat een kind nodig heeft. We gaan op zoek naar manieren waarop het uiting kan geven aan zijn gevoelens en verdriet voor degene van wie we afscheid nemen. Voor de een is dat iets maken, voor de ander iets doen. Voor alles is een passende vorm te vinden. 

margrieten

Afscheid nemen van een kind

Een kind verliezen is onvoorstelbaar verdrietig. Het gaat lijnrecht in tegen ons rechtvaardigheidsgevoel. Je kunt je niet voorstellen dat je ooit weer kunt lachen, de draad weer oppakt en opnieuw gelukkig wordt. 

In deze zware periode zorg ik ervoor dat je als ouders of gezin alle rust en ruimte krijgt om met dit grote verdriet om te gaan. Er zullen moeilijke momenten en keuzes zijn, maar vaak blijkt later dat juist die een groot verschil maken. Dat ze ontzettend dierbaar zijn. Ik help jullie hierbij.

Wanneer je door alle emoties in een roes leeft, ben ik degene die ervoor zorgt dat jullie de regie houden. Alles om ervoor te zorgen dat je goed afscheid kunt nemen.  

handen ouder en kind

Stilgeboren kindjes

Bij het verlies van een zwangerschap of een stilgeboorte verandert grote vreugde op slag in diep verdriet. Je verliest niet alleen nieuw leven maar ook je droom, hoop en vertrouwen.  

In alle rust kijken we samen hoe we het afscheid vorm gaan geven. Hiervoor kom ik bij je thuis langs, in jullie vertrouwde omgeving. We besteden niet alleen aandacht aan een mooie afscheidsdienst maar ook aan de dagen ervoor.

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Bijvoorbeeld in het verzorgen en koesteren van jullie kindje, dierbaren de gelegenheid geven om kennis te komen maken met dit nieuwe deel van je gezin. Ik ken de mogelijkheden en sta voor jullie klaar. 

handen vasthouden

Dementievriendelijke uitvaart

Het verlies van een partner of ander dierbaar persoon leidt bij iedereen tot heftige emoties. Ook wanneer je door geheugenproblemen de grip op de wereld deels verloren bent. Mensen met dementie reageren vaak anders, maar hun gevoelens zijn hetzelfde.  

Voor iemand met dementie is het overlijden van een dierbare extra verwarrend. Het is belangrijk hen op een passende manier te betrekken bij de gebeurtenissen en te maken keuzes. Respectvol en met begrip voor hun beperkingen. 

Ik sta garant voor een dementievriendelijke uitvaart. Met aandacht en oog voor mensen met geheugenproblemen. Zodat ook zij op een respectvolle manier afscheid kunnen nemen van degene die hen lief is. 

Stapje extra

Wanneer ik het afscheid van uw dierbare mag verzorgen, kunt u rekenen op mijn onverdeelde zorg en aandacht. Dat geldt bij elk overlijden, maar in bijzondere omstandigheden zet ik graag een stapje extra. Heeft u hier vragen over? Stel ze gerust.

Contact