Wat te doen

Na het overlijden

De eerste momenten na een overlijden zijn heel intiem. Het lichaam van de overledene voelt nog warm en vertrouwd. Het kan heel fijn zijn om nog even alleen te zijn, zonder inmenging van anderen. Misschien wilt u nog even met het eigen gezin samen zijn, of wachten op een familielid dat wat verder weg woont. Hier kunt u rustig de tijd voor nemen.

Zodra u eraan toe bent, kunt u me bellen. Dat kan dag en nacht, elke dag van de week. Samen spreken we een moment af waarop ik langs kom om uw wensen te bespreken.

Voordat ik daadwerkelijk iets mag doen, dient een (huis)arts officieel de dood vast te stellen. Daarna beginnen we aan de voorbereidingen voor een mooi en passend afscheid. 

Voorgesprek: leg uw wensen vast

Heeft u nu al vragen over een uitvaart die in de toekomst zal plaatsvinden? Is er iemand in uw naaste omgeving die niet lang meer te leven heeft? Neem dan contact met mij op.

Misschien vraagt u zich af wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een afscheid. Of wellicht wilt u uw kinderen ontlasten als u zelf komt te overlijden. 

Wat uw vraag ook is, ik help u graag het antwoord te vinden. Ik kom bij u thuis langs om uw vragen te bespreken en de verschillende mogelijkheden toe te lichten. Op verzoek geef ik u een indicatie van de kosten. Als u wilt, noteer en bewaar ik uw wensen tot het zover is. Op dat moment is één telefoontje voldoende om alles in gang te zetten.

Een ‘voorgesprek’ is kosteloos, vertrouwelijk en zonder enige verplichting.

Contact